Primăria Berteștii de Jos

Istoric

Satul Berteștii de Jos a fost infiintat in 1828 de comandantul militar – colonelul Dimitrie Polizu, pe atunci proprietarul mosiei “Polizesti”, impreuna cu arendasul Cap Bun care a mai adus si alti romani de la Mihai Bravu si de la Viziru.

Denumirea de Bertesti se spune ca ar fi data dupa numele iezerului “Bertea”, proprietatea unui om bogat “Bertescu”, nume ce a fost dat locului “Berteasca” si a satului.Lacul era situat intre Bertestii de Jos, Polizesti si Gura – Garlutei. Astazi acest lac nu mai exista datorita digului ridicat in ani 1945 – 1949, catre Gropeni.

Mosia “Polizu” a fost randuita mai tarziu boierului Styrbei.

Intre anii 1864 – 1865 familia Stirbey s-a stabilizat in sat si a construit un conac unde locuia, si alte cladiri mai mici. Conacul, in prezent nu mai exista fiind demolat dupa 1990, insa una din cladirile mai mici exista si astazi, fiind revendicata de mostenitorii printesi Stirbey, ulterior fiind donata Consiliului local si unde exista actualul sediu al Primariei si al Consiliului local.

Primăria Comunei
Berteștii de Jos județul Brăila

Contact
phone-handsetcrossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram