Semnificația culorilor în cazul avertizărilor

SEMNIFICAȚIA CULORILOR ÎN CAZUL AVERTIZĂRILOR

A. Avertizări meteo

 –COD ROȘU sunt prognozate fenomene meteorologice de intensitate foarte mare (vânt, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, caniculă, ger). Există risc de viituri majore.

COD PORTOCALIU – sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase de intensitate mare (vânt, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, caniculă, ger). Există risc de viituri pe râurile mici.

COD GALBEN – Fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări de vânt, temperaturi ridicate) sunt obișnuite pentru zona respectivă, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activități. Există risc de creșteri de debite și niveluri.

COD VERDE – Nu sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase.

B. Avertizări hidro

COD GALBEN – Risc de viituri sau creșteri rapide ale nivelului apei, neconducând la pagube semnificative, dar necesită o vigilență sporită în cazurile de activități sezoniere și/sau expuse la inundații. Depășire COTE DE ATENȚIE.

COD PORTOCALIU – Risc de viituri generatoare de revărsări importante susceptibile de a avea impact semnificativ asupra vieții colectivităților și siguranței bunurilor și persoanelor. Depășire COTE DE INUNDAȚIE.

COD ROSU – Risc de viituri majore. Amenințare directă și generalizată asupra siguranței persoanelor și bunurilor. Depășire COTE DE PERICOL.

SEMNIFICAȚIA SEMNALELOR DE ALARMARE ACUSTICE A POPULAȚIEI

Semnalele de alarmare acustice a populatiei, instituțiilor publice și operatorilor economici sunt: alarma aeriană, alarma la dezastre, prealarmă aeriană și încetarea alarmei.
Durata fiecarui semnal de alarmare este de două minute pentru toate mijloacele de alarmare, cu excepția sirenelor cu aer comprimat la care durata este de un minut.

a) Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 15 sunete a 2 secunde fiecare, cu pauză de 2 secunde între ele.

b) Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 5 sunete a 8 secunde fiecare, cu pauză de 5 secunde între ele.

c) Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 3 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 6 secunde între ele.

d) Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeasi intensitate, cu durata de 2 minute. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durată de 1 minut.

Situații de protecție civilă

Alarma aeriană: durata – 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele; semnificația: prevenirea populației despre apariția pericolului imediat de lovire a obiectivului (localității) respectiv(e)

Alarma la dezastre: durata – 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele; semnificația: prevenirea populației asupra pericolului dezastre produs de dezastre naturale

Prealarma aeriană: durata – din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele; semnificația: prealarmarea populației despre apariția pericolului imediat de lovire a obiectivului (localității) respectiv(e)

Încetarea alarmei: durata – sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute; semnificația: înștiințarea populației despre aceea că pericolul a trecut

 

 

PLAN DE MASURI SEZON RECE 2022-2023

Ghid depozitare ingrasaminte 2021

protejare-impotriva-inundatiilor

4-Pliant-Masuri-de-aparare-impotriva-incendiilor-la-arderea-miristilor-vegetaţiei-uscate-si-resturilor-vegetale

Ce trebuie sa stim despre stingatoarele de incendiu

Cum actionam in caz de seism(cutremur)

Depozitarea-in-siguranta-a-furajelor-si-paielor-la-gospodariile-cetatenesti

Evitarea-producerii-incendiilor-la-gospodăriile-cetatenesti-pe-timpul-acţiunilor-de-igienizare-a-curtilor-si-gradinilor-Afis

Flyer – Reguli de protectie in perioadele caniculare

Flyer – Reguli de protectie in timpul furtunilor

Flyer_Atentie_focul_deschis

Flyer_Primavara_curatam_improvizatii

Flyer_sarbatori_pascale

Flyer-1-sarbatori-fericite

Flyer-reguli-spatii-aglomerate

Ghid_prevenire_incendii_mediu_rural

Ghidul cetateanului in situatii de urgenta

Ghidul ECO al cetateanului

Gradinite-material informativ-joc_nu_ma_voi_juca_cu_focul

MASURI UTILIZARE FOC DESCHIS

Masuri_de_protectie_in_caz_de_accident_chimic

Masuri_de_protectie_in_caz_de_accident_nuclear_radiologic

Masuri_de_protectie_in_caz_de_utilizare_arma_biologica

Masuri_protectie_cutremur

Masuri_vitale in situatii de urgenta

NU-TI LASA COPILUL SINGUR IN CASA

Pliant-iarna-site-IGSU-RECOMANDARI PENTRU SEZONUL RECE-2

prevenire_incendii_in_gospodarii

Prevenirea-incendiilor-pe-timpul-actiunilor-de-igienizare-a-curtilor-si-gradinilor-pliant

MUNITIILE NEEXPLODATE-FLYER

MUNITIILE NEEXPLODATE-OBLIGATII

NU TREMUR LA CUTREMUR-1 NU TREMUR LA CUTREMUR-2 NU TREMUR LA CUTREMUR-IN LOCUINTA NU TREMUR LA CUTREMUR-LA EXTERIOR.jpg NU TREMUR LA CUTREMUR-LA SCOALA NU TREMUR LA CUTREMUR-LA SERVICIU NU TREMUR LA CUTREMUR-PE STRADA NU TREMUR LA CUTREMUR-PREGATIRE FAMILI NU TREMUR LA CUTREMUR-REGULI GENERALE NU TREMUR LA CUTREMUR-REGULI LA INTERIOR NU TREMUR LA CUTREMUR-SPATII COMERCIALE

 

 

 

PLAN DE APARARE IMPOTRIVA INUNDATIILOR, GHETURILOR SI POLUARILOR ACCIDENTALE PE CURSURILE DE APA-2018-2021

HARTI-1

HARTI-2

Materiale informative specifice perioadei de iarna:

BROUR-~1

BROUR-~2

BROUR-~2

BROSUR~2

EXPLOA~1

EXPLOA~2

PLIANT~1

PLIANT~2

Anexa 5 - Prevenirea incendiilor la locuinţe cetăţeneşti de timp de iarnă
PLAN MASURI SEZON RECE